6 съвета да спестите пари по време на морската ваканция

6 съвета да спестите пари по време на морската ваканция
2 votes, 5.00 avg. rating (98% score)

С три деца и двама възрастни в семейството, много биха отрекли категорично, че могат да се спестят пари по време на лятната ваканция. Това често е и повод на много млади семейства да отлагат в настоящата годишна почивка на море семейно. Колкото и налудничаво да звучи, ние ще ви кажем, че дори едно многодетно семейство може да се помести в семейния бюджет и да изкара едноседмична почивка, като дори спести известна сума пари по време на ваканцията. Ето, как:

Кой не харесва туризма и как да спестите в луксозния хотел. Тук идеята не е нито да се лишавате от някои от трите хранения, нито да се подлагате на мъчения по време на ваканцията на море. Целта е само да намалите глезотиите, в случая да спестете от излишни джаджи и сувенири и да преминете през спестяванията бързо. Вместо да използвате много пари към вашите пътни разходи, можете да ги харчите за нещо, което наистина има значение за вас.

Проучете начините на пътуване – ако от туристическата агенция ви предлагат почивка с плануван транспорт, то не бързайте веднага да отхвърляте предложението, само защото в автобуса ще има и други хора. Понякога отстъпките за повече членове на семейството или групи пътуващи са много големи.

Спестете от излишния багаж – дори странно да звучи по време на летния сезон, когато всички пътуват за море и до далечни дестинации, самолетните такси включват допълнителни цени към билетите за извънреден багаж. Намалете обема на куфарите, а с това не само ще спестите средства, но и няма да се притеснявате, че ще загубите нещо по пътя или времето на престоя.

Отидете на почивка с приятели – когато наемете вила или къща за гости, само поради факта, че сте група приятели, може да спестите много от хотелските цени в разгара на сезона.

Някои хотели или тур оператори предлагат по-ниски цени за настаняване и пътуване в делнични дни, отколкото през уикенда. Проучете предварително тези неща, от агенцията, в която запазвате периода на вашата лятна морска ваканция.

Извън пикова почивка на море – разгарът на сезона за почивка на море започва от юни месец и пикът е до края на август. Ако имате възможност да пътувате извън този период, то може да спестите доста от разходите за почивка на море. Това ще е от полза, ако имате малки деца, които все още не ходят на училище, но в обратната ситуация, няма да ви устройва.

Спестете от луксозни и изкуствени атракции – не е задължително всеки ден да посещавате скъпите аквапаркове или лунапаркове. Добре е по време на почивката на море, да комбинирате дейностите. Един път посетете някоя местна забележителност, а друг път се разходете из морските градини в близост.

Тези съвети могат да ви помогнат да спестите пари за почивка или да създадете приятни моменти за вас и цялото семейството.

Намерете красота в нормалния живот!