Езерото „Загорка“ в парк „Бедечка“

Езерото „Загорка“ в парк „Бедечка“
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

езеро ЗагоркаЕзерото „Загорка“ се намира в старозагорския парк “Бедечка”. То е изкуствено създадено и носи името на местната пивоварна. Езерото е рожба на идеята на бившия кмет на града- Йордан Капсамунов.
В наши дни до езерото има пет звезден хотел, кафенета и други развлекателни места. Водни колелета и лодки плуват във водите му, а в близост се намира едно от най-старите дървета-чинар на шест века.
Езерото „Загорка“ заедно с Аязмото са едни от най- любимите места за отдих на заралии. Разходката край него през всеки сезон е едно уникално и зареждащо преживяване. Близкото му разположение до центъра на Стара Загора, прави езерото любимо място.
Дали ще потичате, просто ще се разходите край водите му или просто ще се отпуснете на някое усамотено местенце, за да погледате плуващите патици, но езерото винаги ще Ви зареди с приятни емоции.
Любителите на риболова могат да се възползват от специално изградени платформи, за да опитът късмета си.Разбира се в разрешеното от закона време. Ако имате късмет може да се натъкнете на провеждане на състезание по корабен моделизъм, които се провеждат във водите на езерото.
Любителите на по-екстремните преживявания могат да се впуснат в обиколка на близко минаващата река Бедечка и природния парк около нея.
За да си спестите проблеми със закона, когато решите да посетите езерото и сте с автомобил, използвайте паркинга в близост до него. От няколко години е забранено влизането с автомобил на територията на езерото и парка.