Градешнишката пещера предлага уникално изживяване

Градешнишката пещера предлага уникално изживяване
1 vote, 5.00 avg. rating (98% score)

пещераАко сте от туристите, които обичат да посещават интересни кътчета на България ви предлагаме да отидете на север и по-конкретно във Враца, където ще видите много богата природа и забележителности. Днес решихме да ви представим Градешнишката пещера, чието посещение предоставя на всички туристи едно наистина уникално изживяване, което не е за изпускане.

Въпросната пещера е специална, защото е образувана вследствие на разпадналия се варовик от минаващата под земята градешнишка река. Пещерата има два входа единия по-лесен, другия по-труден за преминаване. Когато се озовете вътре ще се сблъскате с една уникална гледка, която при всички случаи ще грабне вашето съзнание и чувства.

Освен величествените сталагмити и цяла плеяда от цветни сталактити, ще видите уникални фигури, които наподобяват на различни хора, животни и бог знае още какво. Разбира се всичко оставяме на вашата фантазия и възприятие. При преминаването от галерия на галерия нещата стават все по-очарователни.

Гледката се допълва от красивите пещерни перли, изваяните застинали водопади, финните колони и всичко това в компанията на големи помещения създадени наподобяващи площадки за гладиаторски битки или пък театрални постановки. Всеки, който поне веднъж зърне Градешнишката пещера ще запази спомени за цял живот.

Таванската украса на пещерата, леките звуци на капеща вода, цветното разнообразие и мистичната природа ще ви накарат да се върнете отново на това богато на природа място. Изживяването наистина е уникално, не защото не съществуват други пещери, а защото тази сякаш е докосната от Господ.

Много западни туристи също се отбиват, за да видят чудесната пещера намираща се в близост до село Градешница. Ако сте любители на пещерите, но не сте посетили тази направете го и със сигурност ще останете възхитени. Може да се каже още много за Градешнишката пещера, но по-добре да се не лишавате от тръпката, която ще получите при посещението й.