Индия – богата култура и чудни традиции

Индия – богата култура и чудни традиции
3 votes, 4.67 avg. rating (94% score)

Индия е една необикновена страна, една страна, която крие много тайни, от която никога не знаеш какво да очакваш, която предлага незабравими преживявания, чудати гледки, множество атрактивни места и която те изправя пред един избор-да си тръгнеш или да останеш завинаги. Безспорно, страната е сред най-предпочитаните места за почивка, особено от тези, които обичат да експериментират, да опитат нещо ново и различно. Много красота, религия, богата и интересна архитектура и още какви ли не чудеса, очакват тези, които изберат Индия за своята почивка. Топ дестинация за религиозен туризъм. Сега ще разгледаме едно от тези чудеса, а именно свещената река Ганг, която е една от най-големите и дълги реки в света.

Произхода на реката се свързва с Рая. Сред индийците се носят митове и легенди, как водите и се спускат по различни начини, как тя е благословия за хората, изпратена им на Земята от Бога. Един вярват, че Ганг е дъщеря на Хималаите, според други тя представлява път към Рая, където носи мир и спокойствие между разгневените богове. Има и друго легенда, според която реката е създаден, за да пречисти Земята от бедите и греховете на жителите. Каквато и да е истинската история, едно е сигурно-реката е нещо свято за Индия и нейното население, което я почита и вярва в нея безрезервно.
Сега, малко по-реални факти за реката днес. Произхода и се свързва с ледник, който носи името Ганготри и се намира в Хималаите, на повече от 4000 метра надморска височина. Ганг е образувана от сливането на големите реки Бхагирата и Алакнанда и не пресъхва през летните горещи дни. За разлика от нашата България, там делфинът не е защитен вид. Напротив, морските бозайници са търсен улов, като се смята и за застрашен от изчезване вид.

Карта на Индия
Друг странен за нас обичай, характерен за реката, пренасянето на труповете на мъртви хора на бреговете на Ганг. Тя е смятана за духовен център, заради което и мъртъвците се оставят там, за да намеря покой и спасение след смъртта. Това е малко страшна гледка за нас, но съвсем нормална традиция за индийците. Интересен е факта, че според хората реката може да излекува и най-ужасните болести, защото е свещена.
Нещо, което се практикува от повече хора и в други страни е рафтингът. Няма съмнение, че този вид спорт покачва адреналина където и да се практикува, но водите на Ганг го превръщат в едно наистина запомнящо се изживяване, което може да ви остави без дъх.

Индия е една интересна страна, съхранила в себе си богата култура и чудни традиции. Където и да отидете, винаги ще попаднете на нещо, което да ви остави без думи, но трябва да включите в обиколката си и река Ганг, защото кой знае, може и да ви отведе до вратите на Рая.