Ирландия – потопете се в приказките

Ирландия – потопете се в приказките
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Една чудна страна, която отговаря на най-смелите ти очаквания, страна, в която магията и реалността стават едно цяло, страна, която е известна със своите обичаи, традиции, фолклор, страната на зеленината, на леприконите, на приказките, на уникалните танци, това е Ирландия, това е неповторимият Изумруден остров.
Тя е една от най-търсените и посещавани дестинации, пленяваща хиляди хора със своя чар и обаяние. С някои от нещата, които може да разгледате в Ирландия, ще ви запознаем сега.

Потопете се в приказките, странете крале и кралици, като обиколите замъците на Ирландия. Това са невероятни сгради, създадени в готически стил, в които се усещат романтика, фантастика, магия. Някои от тях носят имената Дънгуайър, Каунти Корк. Кахир,Килкени. В тях може да почувствате средновековното минало, традициите, да се срещнете със смели рицари и ужасяващи тъмници и зали за мъчения. В замъка Бларни се намира още една частица от магията на Изумрудения остров, а именно Камък Бларни, за който се носи легенда, че ако човек го целуне, ще притежава дар слово до края на живота си. Там още може да разгледате и великолепни градини, реални бойни пространства и подземни пещери, в които мистерията и магията са гарантирани.
Нещо, не толкова магично, но много предпочитано от местните жители, е бирата Гинес, която се произвежда в Дъблин. Всяка година, процесът по създаването и етапите, през които преминава пивото, стават достояние на хиляди туристи, които се запознават и с историята и вкуса и, защото накрая на всеки се полага по цяла халба бира, напълно безплатно.
За почитателите на археологическите обекти, Ирландия предлага изобилие от тях. Времето стига на туристите да разгледат само малка част от тях. Например, в долината на река Бойн, в графство Мийт, се намира комплексът Бру-на-Бойн. Той се състои от 40 могили, изградени преди 3200 година пр. Хр. Той привлича хиляди туристи непрекъснато, но посещаемостта му се увеличава значително през зимните месеци, заради гледката, която се разкрива при проникване на слънчевите лъчи между могилите.
В Ирландия празниците не спират. Духът, който носи страната завладява всеки. Ежегодно хората присъстват на повече от 400 веселби, като националният и празник е Денят на Свети Патрик, покровителя на Ирландия, при който туристите могат да станат свидетели на прочутите ирландски танци, смайващи костюми и неповторима атмосфера.
Да поговорим за Пътеката на великаните, включена в ЮНЕСКО, която представлява система от скални феномени. Съставен е от 40 000 базалтови колони, образували се в далечното минало, от вулканичната дейност.

Има още много места, празници, обекти и като цяло причини, заради които да посетите Ирландия. Няма да съжалите, ако я включите в списъка си за мечтани дестинации, а знае ли човек, може да решите и да останете там, в плен на магията, легендите и..някой леприкон.