Лятна ваканция – къде да отидем през август? Море, планина или в друг град?

3 votes, 5.00 avg. rating (99% score)

почивка на море

Август е топ месеца за всички туристи и отпускари, а като място най-предпочитано е морето, но има и такива хора, които вървят срещу вятъра и избират други дестинации.

Август за българите, а като цяло и за повечето хора, е месецът на отпуските. Месецът, в който по-голямата част от туристите заминават някъде, което се дължи и на забавения ритъм на работата през летния сезон.

Идва време за организиране на почивката, а вие се чудите какво да изберете. Ето малко размишления.

Водещ избор, в повечето случаи, е морето със своите красиви пясъчни брегове по Черноморието. Въпреки това, ако търсите друг тип почивка, но без да правите компромис с комфорта и качеството на услугите, от които се нуждаете, трябва да се отклоните малко. Нека видим заедно къде другаде може да отидете на почивка през август.

Европа: море, море, море …

Това е лайтмотивът на лятото и не би могло да бъде по друг начин. Българските курорти (Албена, Златни пясъци, Св.Влас, Слънчев бряг, Несебър, Созопол, Приморско, Китен, къмпингите Градина и Смокиня, Дюни, Синеморец, Ахтопол) приютяват на бреговете си мнозина туристи, подготвени за хващане на тен и плуване под жарките слънчеви лъчи, нетърпеливи да се насладят на красивата гледка към морето и кулинарните изкушения, които предлагат различните местенца.

Има и такива, които предпочитат чуждестранните брегове и островите на Гърция, Турция, Хърватия, Италия и Испания. В Гърция в момента цените са скъпи, а от банкоматите не може да се тегли пари, в случай че сте тръгнали натам, е хубаво да сте подготвени.

Турция е изключително добър избор за море, красиво и чисто като сълза, въпреки че август там е твърде горещо. По-добре е през септември месец, ако можете да избирате. В Хърватия също е много красиво, а Италия и Испания са сред по-скъпите дестинации за море, но определено си заслужават.

Остров Малта също привлича много туристи по това време и е една страхотна смесица между море и култура. Уникално място, където може да станете свидетели на спиращи дъха гледки. Съседния остров на Малта – Гозо е не по-малко завладяващ и ако отидете в Малта, задължително посетете и него. Райско кътче.

Ирландия – потопете се в приказките

0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Една чудна страна, която отговаря на най-смелите ти очаквания, страна, в която магията и реалността стават едно цяло, страна, която е известна със своите обичаи, традиции, фолклор, страната на зеленината, на леприконите, на приказките, на уникалните танци, това е Ирландия, това е неповторимият Изумруден остров.
Тя е една от най-търсените и посещавани дестинации, пленяваща хиляди хора със своя чар и обаяние. С някои от нещата, които може да разгледате в Ирландия, ще ви запознаем сега.

Потопете се в приказките, странете крале и кралици, като обиколите замъците на Ирландия. Това са невероятни сгради, създадени в готически стил, в които се усещат романтика, фантастика, магия. Някои от тях носят имената Дънгуайър, Каунти Корк. Кахир,Килкени. В тях може да почувствате средновековното минало, традициите, да се срещнете със смели рицари и ужасяващи тъмници и зали за мъчения. В замъка Бларни се намира още една частица от магията на Изумрудения остров, а именно Камък Бларни, за който се носи легенда, че ако човек го целуне, ще притежава дар слово до края на живота си. Там още може да разгледате и великолепни градини, реални бойни пространства и подземни пещери, в които мистерията и магията са гарантирани. Виж повече

Индия – богата култура и чудни традиции

3 votes, 4.67 avg. rating (94% score)

Индия е една необикновена страна, една страна, която крие много тайни, от която никога не знаеш какво да очакваш, която предлага незабравими преживявания, чудати гледки, множество атрактивни места и която те изправя пред един избор-да си тръгнеш или да останеш завинаги. Безспорно, страната е сред най-предпочитаните места за почивка, особено от тези, които обичат да експериментират, да опитат нещо ново и различно. Много красота, религия, богата и интересна архитектура и още какви ли не чудеса, очакват тези, които изберат Индия за своята почивка. Топ дестинация за религиозен туризъм. Сега ще разгледаме едно от тези чудеса, а именно свещената река Ганг, която е една от най-големите и дълги реки в света. Виж повече

Блед сред най – желаните дестинации за меден месец

1 vote, 5.00 avg. rating (98% score)

Словения е държава, която набира популярност като спа и туристическа дестинация.

Градовете и туристическите курорти предлагат богат избор на забавления. Сред най – популярните туристически места в държавата е град Блед.

По отношение на административното деление, Блед се определя като град. Населеното място се разполага около езеро, което носи същото име. В близост до езерото са издигнати вили и хотели, в които се извършва настаняване на гостите. Виж повече