Влезте във форма за лятото без глад и диети

1 vote, 5.00 avg. rating (98% score)

Лятото наближава, а заедно с него идва и времето на късите поли, изрязаните панталонки и оскъдните бански костюми. Готови ли сте да гордо да разходите плажната си фигура или планирате първо да поработите върху нея? Преди да се подложите на двумесечно гладуване трябва да знаете, че има много по-ефикасен и здравословен начин да стопите излишните килограми. Вижте как да влезете във форма за лятото без да тормозите тялото си с глад и лишения.
forma

Мотивирайте се
Рецептата за перфектна фигура включва няколко важни съставки. Без значение дали искате тотално да преобразите тялото си, да стегнете проблемните зони или просто да свалите няколко килца, е задължително да се запасите с търпение. Ще имате нужда и от постоянство, дисциплина и най-вече – от добра мотивация. Поставете си ясна (и реалистична) цел и си я припомняйте всеки път, когато Ви се прииска да се откажете. Да влезете във форма за лятото, да достигнете желаното тегло за „х” брой месеци, да стопите излишните мазнини, натрупани през зимата – изберете си мисия, която е достатъчно стимулираща за Вас, но в същото време е и реално постижима.

Движението е сила
Постарайте се да сте възможно най-активни. Ако времето и работата Ви позволяват ходете пеша или карайте колело поне няколко пъти седмично. Опитайте се да се движите повече – наложете си да използвате стълбите вместо асансьора, да прекарвате свободното си време навън, вместо пред компютъра, да се разхождате в обедната почивка, пък било то и до автомата за кафе. По този начин ще подобрите тонуса на мускулите си, ще ускорите метаболизма си и ще улесните изгарянето на излишните мазнини.

Забравете оправданията
След като се мотивирате да влезете във форма и свикнете да се сте по-активни в ежедневието си е време да се отървете от всички дребни извинения, които Ви пречат да постигнете мечтаната фигура. Бъдете честни със себе си. Колко пъти сте си казвали, че „гроздето е прекалено кисело” и сте се отказвали от заветната цел при първото препятствие, появило се на пътя Ви? Ако искате да се радвате на изваяно тяло и желаете да го постигнете без глад, диети и лишения, то тогава най-добре забравете досегашните си оправдания. Изморени сте, мързи Ви, упражненията Ви се струват прекалено трудни, а тичането в парка или карането на колело – прекалено скучни занимания? Никой не е казал, че влизането във форма ще бъде лесно и приятно. Най-лесният начин да се справите с подобни ситуации е да си припомните какво Ви мотивира да започнете. Не забравяйте, че изморителните тренировки са доста по-поносими и здравословни от строгия хранителен режим, затова се заредете с търпение и упоритост.

Спортувайте по-често
Единственият начин да влезете във форма без да се налага да се храните само с плодове, риба и салати е да спортувате възможно най-често. Изберете си някое активно занимание и го включете в ежеседмичния си режим. Запишете се на танци или йога, на тенис или кикбокс, тичайте, катерете се, плувайте. Колкото по-динамично е заниманието, на което се спрете, толкова по-лесно и бързо ще постигнете желаната фигура.
Ако живеете в София и се чудите къде да поддържате формата си, не пропускайте да посетите открития басейн на комплекс „Монтесито”. Мястото ще Ви предложи прекрасни условия за практикуване на всякакви водни спортове и занимания.

6 съвета да спестите пари по време на морската ваканция

2 votes, 5.00 avg. rating (98% score)

С три деца и двама възрастни в семейството, много биха отрекли категорично, че могат да се спестят пари по време на лятната ваканция. Това често е и повод на много млади семейства да отлагат в настоящата годишна почивка на море семейно. Колкото и налудничаво да звучи, ние ще ви кажем, че дори едно многодетно семейство може да се помести в семейния бюджет и да изкара едноседмична почивка, като дори спести известна сума пари по време на ваканцията. Ето, как:

Кой не харесва туризма и как да спестите в луксозния хотел. Тук идеята не е нито да се лишавате от някои от трите хранения, нито да се подлагате на мъчения по време на ваканцията на море. Целта е само да намалите глезотиите, в случая да спестете от излишни джаджи и сувенири и да преминете през спестяванията бързо. Вместо да използвате много пари към вашите пътни разходи, можете да ги харчите за нещо, което наистина има значение за вас.

Проучете начините на пътуване – ако от туристическата агенция ви предлагат почивка с плануван транспорт, то не бързайте веднага да отхвърляте предложението, само защото в автобуса ще има и други хора. Понякога отстъпките за повече членове на семейството или групи пътуващи са много големи.

Спестете от излишния багаж – дори странно да звучи по време на летния сезон, когато всички пътуват за море и до далечни дестинации, самолетните такси включват допълнителни цени към билетите за извънреден багаж. Намалете обема на куфарите, а с това не само ще спестите средства, но и няма да се притеснявате, че ще загубите нещо по пътя или времето на престоя.

Отидете на почивка с приятели – когато наемете вила или къща за гости, само поради факта, че сте група приятели, може да спестите много от хотелските цени в разгара на сезона.

Някои хотели или тур оператори предлагат по-ниски цени за настаняване и пътуване в делнични дни, отколкото през уикенда. Проучете предварително тези неща, от агенцията, в която запазвате периода на вашата лятна морска ваканция.

Извън пикова почивка на море – разгарът на сезона за почивка на море започва от юни месец и пикът е до края на август. Ако имате възможност да пътувате извън този период, то може да спестите доста от разходите за почивка на море. Това ще е от полза, ако имате малки деца, които все още не ходят на училище, но в обратната ситуация, няма да ви устройва.

Спестете от луксозни и изкуствени атракции – не е задължително всеки ден да посещавате скъпите аквапаркове или лунапаркове. Добре е по време на почивката на море, да комбинирате дейностите. Един път посетете някоя местна забележителност, а друг път се разходете из морските градини в близост.

Тези съвети могат да ви помогнат да спестите пари за почивка или да създадете приятни моменти за вас и цялото семейството.

Намерете красота в нормалния живот!

Общи съвети за резервирането на хотел, улесняващи престоя ви

5 votes, 5.00 avg. rating (99% score)

хотел МадридТрябва да се помисли за много неща, когато се планира пътуване до столицата. Добре е предварително да се проучи в коя точно част на София ще бъдете, да откриете подходящото място за настаняване и дали има удобни транспортни връзки между тези две точки. В тази статия ще намерите много полезни съвети, които ще ви помогнат и улеснят. Виж повече