Езерото „Загорка“ в парк „Бедечка“

0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

езеро ЗагоркаЕзерото „Загорка“ се намира в старозагорския парк “Бедечка”. То е изкуствено създадено и носи името на местната пивоварна. Езерото е рожба на идеята на бившия кмет на града- Йордан Капсамунов.
В наши дни до езерото има пет звезден хотел, кафенета и други развлекателни места. Водни колелета и лодки плуват във водите му, а в близост се намира едно от най-старите дървета-чинар на шест века.
Езерото „Загорка“ заедно с Аязмото са едни от най- любимите места за отдих на заралии. Разходката край него през всеки сезон е едно уникално и зареждащо преживяване. Близкото му разположение до центъра на Стара Загора, прави езерото любимо място.
Дали ще потичате, просто ще се разходите край водите му или просто ще се отпуснете на някое усамотено местенце, за да погледате плуващите патици, но езерото винаги ще Ви зареди с приятни емоции.
Любителите на риболова могат да се възползват от специално изградени платформи, за да опитът късмета си.Разбира се в разрешеното от закона време. Ако имате късмет може да се натъкнете на провеждане на състезание по корабен моделизъм, които се провеждат във водите на езерото.
Любителите на по-екстремните преживявания могат да се впуснат в обиколка на близко минаващата река Бедечка и природния парк около нея.
За да си спестите проблеми със закона, когато решите да посетите езерото и сте с автомобил, използвайте паркинга в близост до него. От няколко години е забранено влизането с автомобил на територията на езерото и парка.

Старият и новият Несебър

1 vote, 5.00 avg. rating (98% score)

НесебърГрад Несебър е не само морски курорт, но и световно културно наследство на ЮНЕСКО, от 1983 г. Той е признат за древен град, съхранил история, култура, античност от миналото и пренесъл ги до настоящето, за да навява за някогашните народи в Европа.

Разположен в югоизточна България, днес Несебър представлява прекрасно място за почивка, създава идеални условия за модерна ваканция, напомняйки за многовековна история.

От 1956 г. градът е архитектурен и археологически резерват, а на фона на неговата култура и античност, той представя старата си и нова част. Виж повече

Резерват Сребърна

2 votes, 5.00 avg. rating (98% score)

Може би повечето от вас, чувайки за езерото Сребърна, се сещат за птиците. Птиците, обаче, не са единственото интересно нещо, което може да се види тук. Малко хора знаят, че когато водата в езерото се надигне рязко се откъсват малки тръстикови острови, които плават свободно из езерото. Именно тези малки плаващи островчета са любими на птиците за правене на гнездо. Освен тези малки островчета, резерватът Сребърна разполага с още един остров, а именно Девня. Този остров се намира на река Дунав и много хора обичат да ходят там, за да си почиват през свободното си време. И това не е никак случайно, островът предлага чиста и плитка вода, с невероятен плаж и ситен пясък. На брега при селото има построени рибарски къщички, където някой рибар може да ви разведе из Дунава, ако желаете. Хората тук са много услужливи. Виж повече

Манастирите в България

1 vote, 5.00 avg. rating (98% score)
рилски манастир

Рилски манастир

Българската православна църква – Българска патриаршия е древна автокефална – източно православна църква.

На територията на Българската държава са известни много на брой и разнообразни в различни местности и региони – манастири, всеки със своята древна история и уникалност. Българските манастири са едно от безспорно най-големите богатства, реставрирани и развили се в годините и до днес.

Религиозният и поклонническия туризъм бележи все по-висока популярност в световен мащаб, за което България може да е изключително благодарна, поради множеството на брой храмове, които притежава. Изключителното разнообразие в културен, природен и архитектурен аспект, което може да предложи на своите посетители е безспорно. Виж повече

България става конкурент на Мексико

1 vote, 5.00 avg. rating (98% score)

Според направеното проучване на британските пощи в класацията „Барометър на градските разходи” на България се отрежда шесто място по достъпност на туристическите услуги сред 42 ваканционни дестинации в света. Това е съобщение на Дневник. Челните места се отреждат на Испания и Шри Ланка, които оглавяват класацията, последвани от Виетнам,Чехия и Бали, а България се нарежда доста по-надолу в списъка.

Проучването на разходите в България е направено в един от най-посещаваните ни черноморски курорти Виж повече