Куба

Куба
1 vote, 5.00 avg. rating (98% score)

Република Куба е една от най-екзотични страни в света. Съставена е от група острови, има около 11 милиона жители, разположена е в Карибско море, а красотата и пленява стотици хора, заради което е и една от най-предпочитаните туристически дестинации. Не всеки има възможност да я посети, но хората които могат да си го позволят, не пропускат да се насладят на условията, които предлага. Заобиколена е от някои от най-атрактивните места на планетата, като Бахамите, Флорида, Каймановите острови и Ямайка, Мексико, Хаити. Ето, някои интересни факти, които са допълнителна причина да посетите тази удивителна страна поне веднъж в живота си.

Куба е 17-тият на-голям остров в света и държавата с най-голям брой жители в целия Карибски район. Състои и се от повече от 400 пясъчни рифове и острова, а формата и наподобява алигатор/крокодил, заради което и хората я наричат “El Caiman”/”El Cocodrilo”. В нея намира убежище рибата Manjuari, която е ендемичен вид за страната. Столицата и е Хавана, която заедно с Тринидад и Сиенфуегос, е в списък на ЮНЕСКО. В Куба, лекарската професия е сред най-предпочитаните, понеже там има повече лекари отколкото пациенти, заради което и често може да видим специалисти по медицина от Куба, работещи в други страни. Доста странен за нас, но явно съвсем нормален за екзотичната страна е фактът, че сърфирането из виртуалната мрежа е строго забранен. Ограничен брой хора могат да използват Интернет, а тези, които не спазват закона се осъждат на 5 години затвор. Много атрактивни, особено за туристите, са 250-те плажа и 200 залива, които Куба предлага изцяло за комфорта на посетители си, като по този начин ги кара да забравят грижите и да изживеят една вълнуваща и пълноценна почивка. Може би е малко учудващо това, че предпочитаният спорт там не е футболът. Като една латинска страна, очакванията по отношение на спортните занимания клонят към него, но всъщност любим на тамошните жители е бейзболът. Точно по тази причина, националният отбор по бейзбол заема челните позиции в света. Няма как да не споменем и прочутите кубински пури, които са първото нещо, за което се сещаме, щом чуем Куба. Според ценители на тютюна, тези пури притежават най-високо качество и са истинско удоволствие за активните пушачи.

Куба е една страна, която може да ви предложи много вълнуващи преживявания, да ви запознае с нещо различно, по отношение на стил, архитектура, музика, атракции, култура и традиции, плажове..Не случайно всяка година страната се посещава от около 2 милиона туристи, които идват от всички краища на света, за да се насладят на цялата кубинска приказка.

Население: над 11 000 000 души.
Столица: Хавана
Официлен език: испански

Официални уеб страници
Куба, официален уеб сайт
Туристическа информация за Куба

Информация за Куба в Wikipedia