Лято на планина – къде и как?

Лято на планина – къде и как?
2 votes, 5.00 avg. rating (98% score)

Да отидем на планина в разгара на лятото често се оказва най – добрият вариант за съботно – неделен отдих или пък дълга почивка. Предимствата са хладно време, шумът на реката и дебелите дъбови сенки.
Често обаче подобна почивка може да стане невъзможна за намиране, а понякога и за осъществяване. Това няма да бъде така, ако следвате нашите съвети!
Стъпка едно: Избиране на дестинацията
Ако обичате хубавите гледки, обширните незастроени пространства и природата, то определено Боровец е Вашето място за почивка. Курорта се намира в планина Рила на 1350 м. надморска височина. Изключително удобно място за почивка, особено ако сте столичанин, който иска да прекара горещия уикенд в хубав хотел сред хубава природа, тъй като Боровец се намира на само 70 км от София.

Стъпка две: Избиране на времето, в което желаете да посетите избраната дестинация
На някои хора може да им прозвучи странно, но е факт! Едно от най – трудните неща в планирането на дадена почивка е времето, в което да отидем. Колко от Вас са си казвали “ Не, сега времето е много неподходящо за почивка, ще отида друг път “ или пък “ Сега имам много работа и нямам желание да „ваканцувам“ точно утре, ще го направя скоро “ и след това са пропуснали да отидат на почивка? Може би повечето…
Затова, просто си проверете календара и изберете първата възможна дата, която не оградена в червено. Та кой предпочита да стои в панелен блок с температура около 40 градуса, пред това да релаксира в луксозен хотел и след това да се разходи из хладната планина?

А ако сте от хората, които ще “ овършеят “ планината и ще си направят всички процедури в СПА центъра то хотел Ястребец е вашето място, като можете да посетите и забележителностите около Боровец.

Язовир Бели Искър
Изключително добра дестинация за любителите на екстремните водни спортове и всички, които обичат да гледат уникалната природа на България. Намира се само на 15 минути път с кола от Боровец – какво по – добро място?
2. Еко – пътека „Бели Искър“ – Бели Искър
Ако сте в Боровец през периода от юни до октомври месец, то би било добре да посетите тази изключителна туристическа дестинация! Минавайки през нея, можете да се наслаждавате на река Бели Искър. Еко – пътеката е дълга около 7 километра. Удобна за туристите – само на 15 минути път с кола от Боровец.
3. Седемте рилски езера
Препоръчваме тази дестинация само са опитните планинари, тъй като Ви очаква дълъг и планински път до седемте рилски езера. В някои времена на годината, когато тук е над 30 градуса, на последното езеро „Окото“ все още може да се забележи неразтопен сняг.

Каквото и да решите да предприемете по време на почивката си в хотел в Боровец, то трябва да знаете, че трябва да пазите природата и себе си! Никога не правете самостоятелни излети в планината, ако не сте опитен планинар! Това може да застраши живота Ви! Напомняме Ви, че паленето на огън в гората и планината може да се прави само на терените, обозначени с табелата “ място за отдих „.

Пожелаваме Ви приятна и незабравима почивка!