Марсилия – един по-специален град

Марсилия – един по-специален град
1 vote, 5.00 avg. rating (98% score)

Създадена от древните гърци и с многовековна история Марсилия, е най-стария град във Франция, радващ се на постоянен поток от туристи и ценители на културата.

Може би сте чували, че точно Марсилия е определяна като Европейска столица на културата, намираща се във Франция и това не е никак случайно. Множеството културни паметници и местности дават обосновка защо града е в полезрението на голяма част от европейските културоведи.

В този известен френски град ще имате възможност да посетите древни сгради, църкви с уникална архитектура и естествено великолепни заведения, предлагащи класически френски деликатеси и изискана музика. Въобще романтиката в Марсилия властва и това ще го усетите още когато пристигнете на местна почва.

Островите, водата, историческите музеи, смесеното население и чистотата ще са първите неща, които ще забележите, когато акустирате в така известния френски град Марсилия. Със сигурност ще останете впечатлени от най-голямото пристанище във Франция и като цяло на Средиземно море.

Първите и задължителни за всеки турист местности са катедралата „Notre-Dame de la Garde”, замъкът „Иф” или пък Триумфалната арка. Разбира се това са една малка част от сградите с величествена архитектура. При всички случаи трябва да споменем и още куп места като крепоста „Свети Никола” и обгърнатия от романтика фар „Сен Мери”.

Не пропускайте да се разходите по едно от най-известните европейски пристанища и да се насладите на въздуха и гледката около вас. Няма и съмнение, че точно Марсилия е онзи град, който ще провокира у вас мисли за любов, нежност, сърдечност и всички онези важни нещица от живота.

Ако пък сте фенове на футбола може да отидете на шестдесет хилядния „Стад Велодром”, за да гледате качествен футбол изнесен от местния и популярен в световен мащаб отбор Олимпик Марсилия.

Каквото и да си говорим втория по големина град във Франция ще ви предложи една чудесна почивка с любими хора. Посетете го и изкарайте невероятни мигове като посетите всички културни местности и се насладите на прекрасния нощен живот, който ще погали душите ви.

Ако ще летите до Марсилия със самолет е добре да сравните цените на самолетните билети в този сайт.

Публикацията присъства в темите .