Слънчев бряг – по вкуса на младите

Слънчев бряг – по вкуса на младите
1 vote, 5.00 avg. rating (98% score)

Едно от местата, които предизвикват внезапна спонтанна асоциация у всеки млад човек, когато чуе почивка на Черно Море е Слънчев бряг. За никого не е тайна, че огромният ни морски курорт е все още силно място за почивка на младежи от цяла Европа и Близкия Изток въпреки многото критики, които всяка година отнася от родните туристи.

Слънчев бряг бе доста известен още от времето на комунизма у нас като от 1959 година, когато е неговото официално откриване до 1989 година в рамките на комплекса са почивали над 7,7 милиона туристи. Днес той е дори още по-актуален не само у нас, а и в десетки други държави, а през лятото населението на курорта достига по неофициални данни 500 хиляди. На практика в Слънчев бряг днес почиват милиони души от цял свят.

Предизвикателствата пред курорта също не са малки. Скоростното разрастване постави на изпитание неговата инфраструктура, която вече явно се задъхва от огромния човекопоток. Докато обаче чартърните полети продължават да пристигат в безкрайна върволица на летище Бургас, то място тревога сякаш няма.

В Слънчев бряг днес почивната база достига до стотици хиляди хиляди легла, хиляди ресторанти и атракциони, стотици хотели и море от хора, търсещи забавления в сякаш никога неспящия курорт. Слънчев бряг е място по вкуса на младите. Семействата с малки или по-големи деца често избягват мястото, заради повишения трафик от хора. Въпреки всичко не е рядкост да видите и такива хора в рамките на комплекса.

карта на Слънчев брягНаред с другите удобства, включващи и от пиле мляко, то в Слънчев бряг откриваме и десетки компании за автомобили под наем като Xpress Rent a car, които предлагат на туристите да се възползват от предлаганите от тях коли под наем, за да се насладят пълноценно на своята лятна отпуска. Мнозина го правят, а така си осигуряват нужната мобилност, за да не пропуснат дори най-малката възможност за приятно прекарване в Слънчев бряг или близките му курортни селища по време на своята страхотна ваканция.