Забавления в Слънчев бряг

0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Слънчев бряг морски курорт, който за послените 30 години от тихо местенце за семеен туризъм се превърна в център за забавление през летните месеци. Ако търсите само и единствено тишина и спокойствие, по-добре се насочете към по-южните и малки курортни градчета. Но ако сте склонни да направите малък компромис с пъстрите и претъпкани улици по всяко време на денонощието, музиката извираща от всякакви заведения и ресторанти то това е Вашето място! Виж повече

Манастирите в България

1 vote, 5.00 avg. rating (98% score)
рилски манастир

Рилски манастир

Българската православна църква – Българска патриаршия е древна автокефална – източно православна църква.

На територията на Българската държава са известни много на брой и разнообразни в различни местности и региони – манастири, всеки със своята древна история и уникалност. Българските манастири са едно от безспорно най-големите богатства, реставрирани и развили се в годините и до днес.

Религиозният и поклонническия туризъм бележи все по-висока популярност в световен мащаб, за което България може да е изключително благодарна, поради множеството на брой храмове, които притежава. Изключителното разнообразие в културен, природен и архитектурен аспект, което може да предложи на своите посетители е безспорно. Виж повече

България става конкурент на Мексико

1 vote, 5.00 avg. rating (98% score)

Според направеното проучване на британските пощи в класацията „Барометър на градските разходи” на България се отрежда шесто място по достъпност на туристическите услуги сред 42 ваканционни дестинации в света. Това е съобщение на Дневник. Челните места се отреждат на Испания и Шри Ланка, които оглавяват класацията, последвани от Виетнам,Чехия и Бали, а България се нарежда доста по-надолу в списъка.

Проучването на разходите в България е направено в един от най-посещаваните ни черноморски курорти Виж повече

Туристическа дестинация София, България

2 votes, 4.50 avg. rating (92% score)

В туристическия сайт MyDestination се провежда един интересен конкурс с името Biggest, Baddest, Bucket List!

В този сайт има български участници, които са заснели един много интересен и забавен клип и представят „Нашата туристическа дестинация е България-София“.
Анна и Петър са се постарали доста и ние много харесаха начина, по който представят столицата ни.

Надяваме се, че и вие ще ги харесате и всички заедно ще им помогнем да осъществят мечтата си – голямата награда е 6 месеца околосветско пътешествие!

Нека ги подкрепим в конкурса и да спечелят от името на България!

Вижте видеото и гласувайте за тях!

видео

http://www.mydestination.com/users/anna/bbb#tab

Градешнишката пещера предлага уникално изживяване

1 vote, 5.00 avg. rating (98% score)

пещераАко сте от туристите, които обичат да посещават интересни кътчета на България ви предлагаме да отидете на север и по-конкретно във Враца, където ще видите много богата природа и забележителности. Днес решихме да ви представим Градешнишката пещера, чието посещение предоставя на всички туристи едно наистина уникално изживяване, което не е за изпускане.

Въпросната пещера е специална, защото е образувана вследствие на разпадналия се варовик от минаващата под земята градешнишка река. Пещерата има два входа единия по-лесен, другия по-труден за преминаване. Когато се озовете вътре ще се сблъскате с една уникална гледка, която при всички случаи ще грабне вашето съзнание и чувства. Виж повече