Усетете спокойствието на Черепишкия манастир

Усетете спокойствието на Черепишкия манастир
1 vote, 5.00 avg. rating (98% score)


Черепишкият манастир се намира в богатото от гледна точка на спокойствие и природа Искърско дефиле. Всеки, който поне веднъж е бил на това място е усетил вярата и миролюбивата атмосфера, която цари на около.

Природни фактори като зеленината, чистия въздух и уникалната архитектура на исторически православен манастир станал паметник на културата ще подействат добре на вас и вашето семейство. Черепишки манастир се слави с това, че е приел в килиите си прочутия Поп Стойко Владиславов, канонизиран като светец и познат още като Свети Софроний Врачански.

Черепишкият манастир не се слави с размери, а с дух. Около него витае тишина и любов, които със сигурност ще усетите при евентуалната ви визита. Само онези, които не са вдишали светия въздух изпълнен с оптимизъм и надежда няма да разберат това, което пишем в тази статия. Именно поради тази причина ви приканваме да отидете заедно с вашето семейство на това чудесно място.

Постройките на Черепишкия манастир датират от XIX век и са запазили своята автентичност до ден днешен. Тревненският зограф Витан е отговорен за чудесните икони, които манастира съдържа и показва на всички християни до ден днешен.
Напълно спокойно можем да твърдим, че при вида на Искърската природа вие ще се замислите за това какво представлява нашата мила родина България.

Бог пази Черепишкия манастир намиращ се в Искърското дефиле и за това свидетелстват Историческите извори. За съжаление срещу божия храм е посягано не веднъж или дваж, като на лица са опити за палежи, насилствени посегателства и други неправомерни действия.

Радостната новина е, че днес манастирът отваря врати за всички туристи, които искат да се уверят с очите си в природния феномен и спокойствието, което тази точка от страната предлага. Уверяваме ви, че няма да изгубите времето си ако посетите това място и запалите свещичка за здраве. Желаем ви да бъдете здрави и много щастливи във всички ваши действия.