Влезте във форма за лятото без глад и диети

Влезте във форма за лятото без глад и диети
1 vote, 5.00 avg. rating (98% score)

Лятото наближава, а заедно с него идва и времето на късите поли, изрязаните панталонки и оскъдните бански костюми. Готови ли сте да гордо да разходите плажната си фигура или планирате първо да поработите върху нея? Преди да се подложите на двумесечно гладуване трябва да знаете, че има много по-ефикасен и здравословен начин да стопите излишните килограми. Вижте как да влезете във форма за лятото без да тормозите тялото си с глад и лишения.
forma

Мотивирайте се
Рецептата за перфектна фигура включва няколко важни съставки. Без значение дали искате тотално да преобразите тялото си, да стегнете проблемните зони или просто да свалите няколко килца, е задължително да се запасите с търпение. Ще имате нужда и от постоянство, дисциплина и най-вече – от добра мотивация. Поставете си ясна (и реалистична) цел и си я припомняйте всеки път, когато Ви се прииска да се откажете. Да влезете във форма за лятото, да достигнете желаното тегло за „х” брой месеци, да стопите излишните мазнини, натрупани през зимата – изберете си мисия, която е достатъчно стимулираща за Вас, но в същото време е и реално постижима.

Движението е сила
Постарайте се да сте възможно най-активни. Ако времето и работата Ви позволяват ходете пеша или карайте колело поне няколко пъти седмично. Опитайте се да се движите повече – наложете си да използвате стълбите вместо асансьора, да прекарвате свободното си време навън, вместо пред компютъра, да се разхождате в обедната почивка, пък било то и до автомата за кафе. По този начин ще подобрите тонуса на мускулите си, ще ускорите метаболизма си и ще улесните изгарянето на излишните мазнини.

Забравете оправданията
След като се мотивирате да влезете във форма и свикнете да се сте по-активни в ежедневието си е време да се отървете от всички дребни извинения, които Ви пречат да постигнете мечтаната фигура. Бъдете честни със себе си. Колко пъти сте си казвали, че „гроздето е прекалено кисело” и сте се отказвали от заветната цел при първото препятствие, появило се на пътя Ви? Ако искате да се радвате на изваяно тяло и желаете да го постигнете без глад, диети и лишения, то тогава най-добре забравете досегашните си оправдания. Изморени сте, мързи Ви, упражненията Ви се струват прекалено трудни, а тичането в парка или карането на колело – прекалено скучни занимания? Никой не е казал, че влизането във форма ще бъде лесно и приятно. Най-лесният начин да се справите с подобни ситуации е да си припомните какво Ви мотивира да започнете. Не забравяйте, че изморителните тренировки са доста по-поносими и здравословни от строгия хранителен режим, затова се заредете с търпение и упоритост.

Спортувайте по-често
Единственият начин да влезете във форма без да се налага да се храните само с плодове, риба и салати е да спортувате възможно най-често. Изберете си някое активно занимание и го включете в ежеседмичния си режим. Запишете се на танци или йога, на тенис или кикбокс, тичайте, катерете се, плувайте. Колкото по-динамично е заниманието, на което се спрете, толкова по-лесно и бързо ще постигнете желаната фигура.
Ако живеете в София и се чудите къде да поддържате формата си, не пропускайте да посетите открития басейн на комплекс „Монтесито”. Мястото ще Ви предложи прекрасни условия за практикуване на всякакви водни спортове и занимания.