Село Арбанаси – перлата на Велико Търново

Село Арбанаси – перлата на Велико Търново
1 vote, 5.00 avg. rating (98% score)

Решихме да ви заведем в село Арбанаси намиращо се в област Велико Търново. За всички, които обичат тихите, чисти и богати на природа места в България то със сигурност Арбанаси ще ви предложи тези три елемента в едно очарователно съчетание.

Само на четири километра от Велико Търново селцете ще ви демонстрира исторически ценности, архитектуерен и музеен резерват, впечатляващата църква „Рождество Христово” и една живописна природна гледка, която ще спечели сърцето ви. Между стотиците къщи се извисяват различни видове дървета, улиците са изключително чисти и поддържани, а въздуха е просто уникален.

Съветваме всички, които отиват да разгледат Велико Търново да не пропускат минаването през село Арбанаси, защото то ще им осигури красива гледка, досег до историята и поредното доказателство, че България е една изключителна страна богата на природни ценности.

Разбира се трябва да отбележим, че Арбанаси и сред 100-те национални туристически обекти. Селото отбелязва своя празник на Успение Богородично (15 Август), когато излизат, танцуват, пеят и се веселят.

Село Арбанаси ще ви впечатли с архитектура и история. Вие ще видите къщите крепости и ще усетите духа, който те носят. Именно това е и основната причина поради, която селото предизвиква толкова голям туристически интерес.

Десетки къщи предлагат гостоприемството си за хилядите туристи, а също така може да вземете стая и някой от двата хотела „Престиж” или „Арбанаси”. Разбира се през лятото има голям интерес към местността и е доста трудно да намерите свободни стаи, но пък сте длъжни да опитате, особено ако искате да се насладите на архитектурните чудеса в Арбанаси.

В обобщение

Хапнете сито Български гозби, запознайте се с местното население, подишайте чист въздух и изкарайте незабравимата си ваканция точно на това удивително място. Ако си падате по луксовете то може да намерите басейни, джакузита и реномирани ресторанти, вие ще решите как да изкарате свободното си време. Желаем ви всичко хубаво.